Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Ολυμπία Τελιγιορίδου
Κτηνίατρος, Βουλευτής

Ιδιοκτήτης του “ΟΧΙ” είναι μόνο ο λαός – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόδωσε!

Ιδιοκτήτης του “ΟΧΙ” είναι μόνο ο λαός – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόδωσε!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όσο πλησιάζουμε στην ώρα της απόφασης, στην ώρα της πραγματικής έκφρασης της λαϊκής βούλησης, τόσο ξεκαθαρίζει το δίλημμα αυτών των εκλογών: κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να πάμε μπροστά, ή επιστροφή στο παλιό, στο σύμπλεγμα της διαπλοκής και της ολιγαρχίας που οδήγησε στην οικονομική και κοινωνική κατάρρευση.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες θα επιλέξουν με κριτήριο το συμφέρον το δικό τους και των παιδιών τους, το συμφέρον της κοινωνίας.

Όχι το συμφέρον της διαπλοκής που επιδιώκει μέσω κατευθυνόμενων δημοσκοπήσεων να δημιουργήσει μια «μαγική εικόνα» ρευστού αποτελέσματος, ώστε να προωθήσει τον διακαή πόθο της για έναν μετεκλογικό «μεγάλο συνασπισμό».

Οι πολίτες έχουν πλέον εμπειρία από αυτά τα παιχνιδάκια. Τα έζησαν και την προεκλογική περίοδο της 25ης Ιανουαρίου και του Δημοψηφίσματος και απέδειξαν ότι «δε μασάνε».

Θα το αποδείξουν και τώρα.

Η νίκη μας θα είναι μεγάλη, καθαρή και μπορούμε να πετύχουμε την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.

Στη συνέχεια και σε συνεργασία με τις άλλες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που μοιράζονται μαζί μας την προγραμματική δέσμευση για σύγκρουση με τις δυνάμεις του χθες, με τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του Λαού μας, θα κάνουμε πράξη αυτά που δεν μας επέτρεψαν κάποιοι να ολοκληρώσουμε.

Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα, η τοποθέτησή μου στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου στον νομό Καστοριάς.

Είναι ταυτόχρονα, εντολή.

Εντολή που αφορά όλους όσοι βρισκόμαστε στο ψηφοδέλτιο αυτό, να ανταποκριθούμε ενωμένοι στην απαίτηση των πολιτών της Καστοριάς να εκπροσωπηθούν στην επόμενη Βουλή, από ανθρώπους που ανήκουν στην τοπική κοινωνία και βιώνουν ως εργαζόμενοι, επιστήμονες και ενεργοί πολίτες τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η μόνη γνήσια προοδευτική ελπίδα για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη στη σύγκρουση με το χθες που έφερε την Πατρίδα και το Λαό μας στην θέση του παρία της Ευρώπης.

Αυτό το χθες, που με περισσό θράσος ζητά την… δικαίωσή του από τα θύματα των επιλογών του, δηλαδή τους μη προνομιούχους, τους άνεργους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, αυτό το χθες της διαπλοκής και της γραφειοκρατίας, της αδιαφάνειας και του πελατειακού κράτους, ταπείνωσε την Πατρίδα και οδήγησε στην εξαθλίωση την κοινωνία.

Απέναντί του, αντιπαραθέτουμε με υπερηφάνεια τους εφτά μήνες του Αγώνα που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να ανατραπεί ο συντριπτικός συσχετισμός που έχει κυριαρχήσει εδώ και δύο δεκαετίες στην Ευρωπαΐκή Ένωση.

Αντιπαραθέτουμε την καθημερινή προσπάθεια να ανατραπεί το παλιό κατεστημένο στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, με νομοθετικές πρωτοβουλίες που μεταρρυθμίζουν το Κράτος σε προοδευτική κατεύθυνση, αποκαθιστούν κοινωνικές αδικίες και απελευθερώνουν τις δημιουργικές παραγωγικές δυνάμεις της Νεολαίας και του Λαού μας.

Απέναντι στην επικοινωνιακή δύναμη του παλιού κατεστημένου, αναδεικνύουμε την Αλήθεια της Δημοκρατικής, Πατριωτικής και Προοδευτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μας κατηγορούν κάποιοι ότι «συμβιβαστήκαμε», «υποταχθήκαμε» και…«προδώσαμε»!!!

Θα είχαμε, πράγματι, προδώσει την Ελπίδα του Λαού μας και το Αύριο της Πατρίδας, αν αποδεχόμασταν να γίνουμε «ιδανικοί αυτόχειρες», εφαρμόζοντας στην ουσία κατά γράμμα το σχέδιο Σόιμπλε για «μνημόνιο με δραχμή».

Αυτή είναι, δυστυχώς, η πρόταση όσων μας εγκαλούν.

Δεν «προδώσαμε» τίποτα, δεν αλλάξαμε τίποτα από αυτά που μας ένωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ και έπεισαν την πλειοψηφία του Λαού μας να μας στηρίξει στις 25 Ιανουαρίου.

Το ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος, έχει έναν και μόνο «ιδιοκτήτη»: τον ελληνικό Λαό.

Αυτός όρθωσε το ανάστημά του και για λογαριασμό όλων των Λαών της Ευρώπης, απέναντι στην ολιγαρχία που κυβερνά σήμερα την Ευρωπαΐκή Ένωση.

Και αμφισβήτησε την παντοδυναμία της, πρώτος ανοίγοντας το δρόμο της ανατροπής των συντηρητικών επιλογών της λιτότητας και του αυταρχισμού.

Αλλά για να εκφραστεί αυτό το ΟΧΙ, έπρεπε να υπάρξει το Δημοψήφισμα.

Έπρεπε να υπάρξει η μάχη που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας και η απόφαση να πάμε στο Δημοψήφισμα.

Αυτά δυστυχώς τα… «ξεχνούν» κάποιοι.

Ο Λαός μας όμως, δεν ξεχνά!

Καταλαβαίνει, γνωρίζει, κρίνει.

Γι΄αυτό, μπαίνουμε σε αυτή την προεκλογική μάχη με υπερηφάνεια, αισιοδοξία και πίστη στη Νίκη.

Ξέρουμε ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Σεπτεμβρίου, θα βρεθεί μπροστά σε τεράστια κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά προβλήματα.

Ξέρουμε ότι η ανθρωπιστική κρίση παίρνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις καθώς συνδυάζεται με την προσφυγική κρίση.

Ξέρουμε ότι η νέα συμφωνία με τους δανειστές, απαιτεί διαρκή και επίπονη, καθημερινή προσπάθεια εφαρμογής ισοδύναμων που θα επιμερίζουν με κοινωνική δικαιοσύνη τα βάρη της.

Ξέρουμε πως η «γειτονιά» μας είναι και πάλι πεδίο ανταγωνισμών των ισχυρών,που προωθούν τη γεωπολιτική αστάθεια για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Ξέρουμε, τέλος, ότι το πολιτικό-οικονομικό-κοινωνικό κατεστημένο που οδήγησε τη χώρα στην παρακμή και στην εξάρτηση, θέλει να «ξεμπερδεύει» μια και καλή από την απειλή που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας.

Εμείς, είμαστε αποφασισμένοι να μην τους κάνουμε τη χάρη.

Να μην αφήσουμε να χαθεί η Ελπίδα για μια Ελλάδα με αληθινή Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Εθνική Αξιοπρέπεια.

Αποφασίσαμε, ξεκινήσαμε και δε γυρίζουμε πίσω.

Αυτός ο τόπος μας ανήκει.

Σε αυτό το «σπίτι», θα γίνουμε ξανά εμείς «αφεντικά».

Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση, με τον Αλέξη Τσίπρα Πρωθυπουργό, στις 21 Σεπτεμβρίου, ο Λαός μας συνεχίζει την πορεία του, αποφασισμένος να γίνει ξανά Κυρίαρχος.

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr