Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Στη Νέα Δημοκρατία βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος

Στη Νέα Δημοκρατία βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο εμφανές ότι στη Νέα Δημοκρατία, τουλάχιστον τα ηγετικά της στελέχη εξακολουθούν να βλέπουν το δέντρο και να χάνουν το δάσος.

Και έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στους εναπομείναντες οπαδούς της άλλοτε κραταιάς παράταξης το γεγονός ότι η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, το μόνο που προσπαθεί είναι να παραμείνει στην εξουσία με κάθε τρόπο, ακόμη και απαρνούμενη την ιστορία της και το παρελθόν της.

Γιατί δεν επιτρέπεται τη στιγμή που έχει ανοίξει η συζήτηση για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να φέρεται ότι επιλέγει πρόσωπα με γνώμονα καθαρά και μόνο αν θα της βγούνε τα κουκιά για να συνεχίσει τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.

Και μάλιστα με το ΠΑΣΟΚ, που ακόμη και τώρα εξακολουθεί να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, επιχειρώντας να αμαυρώσει την εικόνα της, κυρίως επιρρίπτοντας ευθύνες στη προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, φορτώνοντας της τα τεράστια λάθη του δικού του παρελθόντος.

Τη τακτική αυτή ακολουθεί και σήμερα, με τον εκπρόσωπο τύπου του, Δημήτρη Καρύδη, αντί να απαντά ερωτώμενος σε τηλεοπτική εκπομπή για το θέμα της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, να εξαπολύει επίθεση κατά του Κώστα Καραμανλή!

Τι είπε ο κ. Καρύδης; Ότι το ΠΑΣΟΚ θα δει ποιόν θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν φτάσει η εκείνη η ώρα. Και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στο πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα γιατί σε συνέντευξη του σε Κυριακάτικη εφημερίδα, άφησε κατά τον κύριο Καρύδη ανοιχτό το ενδεχόμενο να προτείνει για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Κώστα Καραμανλή.

Μάλιστα, εκνευρίστηκε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ και με έμφαση δήλωσε ότι ο Τσίπρας « για τον μόνο που είχε ένα καλό λόγο ήταν για τον κ. Καραμανλή που στη συνείδηση των Ελλήνων έχει ταυτισθεί με τον εκτροχιασμό της χώρας, με όλες τις κακοδαιμονίες που ακολούθησαν και μας έφεραν στην κρίση και στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

Και η Νέα Δημοκρατία, τι έκανε; Γιατί δεν βγήκε δημόσια να καυτηριάσει τις δηλώσεις του Καρύδη; Που είναι οι λαλίστατοι του Μαξίμου και οι εύθικτοι υπουργοί και βουλευτές του Σαμαρά «να τα χώσουν» στον Καρύδη; Εκτός και αν συμφωνούν με τις δηλώσεις του για τη κυβέρνηση Καραμανλή. Και αν είναι έτσι να βγουν και να μιλήσουν καθαρά. Αλλά δεν το τολμούν, αυτό γιατί δεν θα τους μείνει τίποτα από το πενιχρό ποσοστό που πήραν στις ευρωεκλογές.

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι με την τακτική που ακολουθούν και Πρόεδρο δεν θα καταφέρουν να εκλέξουν και τους εναπομείναντες οπαδούς τους θα χάσουν. Γιατί δυστυχώς βλέπουν «το δέντρο» της παραμονής τους στην εξουσία και όχι «το δάσος» της αναγέννησης της μεγάλης παράταξης του μεσαίου χώρου.

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr