Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΟΚ! Μειώνεται το οξυγόνο στον πλανήτη λόγω του CO2

ΣΟΚ! Μειώνεται το οξυγόνο στον πλανήτη λόγω του CO2
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κλιματική Αλλαγή,

Η ανεξέλεγκτη αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη μπορεί να μειώσει δραστικά την ποσότητα οξυγόνου στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, απειλώντας τη ζωή στη Γη, σύμφωνα με τον Σεργκέι Πετρόφσκι, καθηγητή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Πετρόφσκι χρησιμοποίησε υπολογιστικά μοντέλα για να εξετάσει το φυτοπλαγκτόν, τα μικροσκοπικά θαλάσσια φυτά στους ωκεανούς που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή των δύο τρίτων του ατμοσφαιρικού οξυγόνου στον κόσμο.

Κατά την εξέταση της ικανότητας του φυτοπλαγκτού να φωτοσυνθέτει σε διάφορες θερμοκρασίες, ο Πετρόφσκι ανακάλυψε ότι μετά από ένα ορισμένο σημείο, τα φυτά αυτά απλά σταματούν την παραγωγή οξυγόνου.

Το πιο ανησυχητικό μέρος των ευρημάτων του Πετρόφσκι είναι το γεγονός ότι αυτή η εξέλιξη θα προκύψει με ελάχιστα προειδοποιητικά σημάδια.

Αν η υπερθέρμανση συνεχιστεί…

Αν η υπερθέρμανση του πλανήτη συνεχιστεί ανεξέλεγκτα, ορισμένοι επιστήμονες εκτιμούν ότι το κρίσιμο σημείο καμπής μπορεί να φτάσει κοντά στο 2100.

Η καταστροφή αυτή δεν είναι αναπόφευκτη, καθώς θα συμβεί μόνο αν επιτρέψουμε στους ωκεανούς του κόσμου να θερμανθούν κατά έξι βαθμούς Κελσίου.

Ο κοινά αποδεκτός στόχος, ο οποίος υιοθετήθηκε από την πρόσφατη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, είναι ότι οι παγκόσμιες θερμοκρασίες πρέπει να μην αυξηθούν περισσότερο από δύο βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, ώστε να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες, όπως η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, η καταστροφή κοραλλιογενών υφάλων και παγετώνων και η μεταβολή γεωργικών κύκλων σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, η έρευνα δείχνει επίσης ότι η παραμονή κάτω από το όριο των δύο βαθμών είναι όλο και πιο απίθανη, εκτός εάν οι παγκόσμιες εκπομπές μειωθούν δραστικά τις επόμενες δεκαετίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική κρίση: SOS για ξηρασία και λειψυδρία στην Ελλάδα – Νωρίτερα θα ξεκινά η αντιπυρική περίοδος

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

ΟΗΕ: Μεγάλη πιθανότητα το 2024 να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

Στην Ισπανία κάνει ζέστη σαν να είναι καλοκαίρι – Έως και 30°C

Στην Κίνα κρύο ρεκόρ -40°C και ρεκόρ εκπομπών CO2

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr