ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Τράπεζες, Χάκερς,


















































Ο Θανάσης Αυγερινός γραφείο Τύπου της Καρυστιανού
Πηγή: Ο Τραμπ άσκησε βέτο σε σχέδιο εξέγερσης των Κούρδων - Ποια η εισήγηση της Μοσάντ κι ο ρόλος της
Ρωσικό πλοίο-φάντασμα βυθίστηκε από τορπίλη υψηλής τεχνολογίας στη Μεσόγειο
Τα Εμιράτα (ΗΑΕ) βομβάρδισαν στόχους του Ιράν
Τουρκικά ΜΜΕ δημιουργούν «κλίμα» για πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας το φθινόπωρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Αρχές και την ΕΥΠ, εξαιτίας μαζικής επίθεσης χάκερς ενάντια στις ελληνικές τράπεζες, η οποία όπως αποκαλύπτεται βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη Πέμπτη.
Οι χάκερς, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά προσπαθούν εδώ και περίπου τρία 24ωρα να ρίξουν τα συστήματα τριών εκ των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών.
Με την υπόθεση ασχολούνται η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Τράπεζα της Ελλάδας.
Οι χάκερς, που φέρουν το όνομα “Armada Colective” και φαίνεται να προέρχονται από τη Ρωσία, κατάφεραν να προκαλέσουν προσωρινό πρόβλημα, θέτοντας εκτός λειτουργίας τις υπηρεσίες e-banking για λίγες ώρες και ζητούν λύτρα σε bitcoin για να σταματήσουν τις επιθέσεις.
Οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος για τις καταθέσεις και καθησυχάζουν τους καταθέτες. Οι υπηρεσίες έχουν αποκατασταθεί και προς το παρόν, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές πραγματοποιούνται κανονικά.























































