Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεϊμαράκης: Ανήκω στο αριστερό κομμάτι της ΝΔ – Ύμνος για τη Ζωή

Μεϊμαράκης: Ανήκω στο αριστερό κομμάτι της ΝΔ – Ύμνος για τη Ζωή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί η αναφορά στον “αυτοφωράκια” που έκανε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης να έβαλε φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό, ωστόσο ο πόεδρος της ΝΔ έκανε και άλλες ηχηρές αναφορές που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, στην συνέντευξη του στην πρωϊνή εκπομπή του Mega.

Ο κ. Μεϊμαράκης , χαρακτήρισε τον εαυτό του, λίγο πολύ ως αριστερό, καθώς απαντώντας σε ερώτηση για τις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, ότι ανήκε στους “Κένταυρους”, είπε :

“Τον ευχαριστώ που δυναμώνει το δεξιό μου προφίλ , κατά λάθος. Και δεν ξέρει και την ιστορία και δεν το ρωτάει τους συντρόφους του που γνωρίζουν.

(…)Είναι γνωστή η δράση μου κατά την διάρκεια της δικτατορίας , συμμετείχα στους αγώνες στη Νομική και στο Πολυτεχνείο. Είναι γνωστό ότι είχα πάντα μια άποψη και τάση που εκφραζόταν στο κοινωνικό ανθρώπινο φιλελεύθερο πρόσωπο, δηλαδή το αριστερό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας .

Δεν με είχαν πει ποτέ “Κένταυρο” και “Ρειντζερ”.

Στη συνέχεια λοιδώρησε τον κ. Τσίπρα ότι μπορούσε για την ιστορία να ρωτήσει συντρόφους του παλαιότερους, όπως ο κ. Λαφαζάνης , η κ. Βαλαβάνη με τους οποίους ήταν μαζί στο πανσπουδαστικό.

(…) Θέλει να μου δώσει τα χαρακτηριστικά του δεξιούλη. Νομίζω ότι άθελα του μας κάνει και καλό… “, κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης , απάντησε και σε ερώτηση για την κ. Κωνσταντοπούλου, πλέκοντας επί της ουσίας το εγκώμιο της.

Δήλωσε ότι δεν μετάνιωσε για την ανθοδέσμη που της είχε δώσει παραδίδοντάς της την προεδρία της Βουλής, ενώ ανέφερε μια σειρά προτερημάτων της:

“Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρώτον είναι διαβασμένη, άλλο αν πολλές φορές παρερμηνεύει κάποια ζητήματα τα οποία λέει. Δεύτερον έχει το παρουσιαστικό, τον όγκο, το θράσος που μπορεί να επιβληθεί. Τρίτον έχει ένα ιστορικό όνομα στην Αριστερά. Τέταρτον θα παίξει ρόλο τα επόμενα χρόνια στον χώρο της Αριστεράς. Και Πέμπτον να καταλάβουν όλοι ότι ή θα μπορέσουν να συνεννοηθούν μαζί της ή θα τους κάνει άνω κάτω”.

Επίσης μιλώντας για τον εαυτό του, αφού ρωτήθηκε για το στυλ του και τη γλώσσα που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι ήταν πάντα έτσι και ποτέ δεν κορόιδεψε τους πολίτες.

“Είμαι Εξαρχιώτης, μεγάλωσα στα Εξάρχεια, εκεί έχουμε το δικό μας τρόπο”, είπε, ενώ σε ό,τι αφορά τον χαρακτηρισμό “ψευτράκος” που είχε είπε για τον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε:

“Δεν είδα την ίδια αντίδραση όταν μας αποκάλεσε δολοφόνους της κοινωνίας. Δεν είδα την ίδια αντίδραση όταν μας είπε προδότες, γερμανοτσολιάδες και φασισταριό. Δεν είδα την ίδια αντίδραση όταν πήγε στη Ρόδο και είπε ‘Είμαι στη Ρόδο και σε 10 μέρες έρχεται και το πήδημα'”.

“Εγώ αυτός είμαι. Ας μη με ψηφίσουν. Και δεν πρόκειται και να αλλάξω. Έτσι θα μείνω. Παρορμητικός όπως είμαι. Γιατί ακριβώς πιστεύω ότι οφείλω ανθρώπινα να αντιμετωπίζω τα κοινά. Προσπάθησαν πολλοί να με αλλάξουν, ιδιαίτερα όταν έγινα υπουργός Εθνικής Αμύνης…Δεν είμαι αγενής, έχω την αστική ευγένεια. Δεν είμαι και εμπαθής. Έχω ανοχές, ξεχνώ, συγχωρώ. Από εκεί και πέρα είμαι άνθρωπος”, επισήμανε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...