Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρίβει τα χέρια του ο Τσίπρας: Πρώτη φορά νόμιμες άδειες με έσοδα για το κράτος

Τρίβει τα χέρια του ο Τσίπρας: Πρώτη φορά νόμιμες άδειες με έσοδα για το κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται σύμφωνα με εκτιμήσεις συνεργατών του να αποτελέσουν ενόψει ΔΕΘ τα όσα έχουν διαδραματιστεί τα τελευταία 24ωρα γύρω από τις τηλεοπτικές άδειες.

Ασχέτως αποτελέσματος και προσώπων, στην Ηρώδου Αττικού υπάρχει διάχυτη ικανοποίηση αφού για πρώτη φορά το “πειρατικό” καθεστώς των προσωρινών αδειών έλαβε τέλος, με την κυβέρνηση να βάζει σε τάξη το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου να μάθουν δύο βασικά πράγματα.

Ποιοι είναι αυτοί που έδωσαν “ρέστα” για να εξασφαλίσουν μία τηλεοπτική άδεια και ποιο είναι το τελικό ποσό, το οποίο θα συγκεντρωθεί για τα δημόσια ταμεία.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού τονίζουν πως η αντιπολίτευση και κυρίως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να απολογηθούν δημόσια, για ποιο λόγο τα κρατικά ταμεία επί σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα στερούνταν τα χρήματα αυτά που κατάφερε να συγκεντρώσει μέσα σε δύο μέρες και απλά εφαρμόζοντας τη νομιμότητα η κυβέρνηση.

Πέραν τούτων, στο κυβερνητικό επιτελείο εμφανίζονται ικανοποιημένοι για τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η ΝΔ.

Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η αμηχανία της ΝΔ την Τετάρτη, η οποία μετά τα ήξεις αφίξεις της Τρίτης και την “ακύρωση του νόμου Παππά”, η οποία εν συνεχεία έγινε μέσα σε λίγες ώρες και εν μέσω πληροφοριών για παρέμβαση και ορισμένων εκ των υποψηφίων καναλαρχών “άνοιγμα της πίτας με νέες άδειες”.

Στο Μαξίμου κάνουν λόγο για πλήρες αδιέξοδο στη γαλάζια στρατηγική, τονίζοντας πως “η ηγεσία του κόμματος θα πρέπει πλέον να εξηγήσει για ποιο λόγο ταυτίζεται με τη διαπλοκή και ακόμα και όταν οι υποψήφιοι ήταν έτοιμοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδαύλιζε το διαγωνισμό”.

Εν τω μεταξύ, καλύτερη συγκυρία για την αδειοδότηση των καναλιών και την αντιδιαστολή με το παλαιό νοσηρό παρελθόν δεν θα μπορούσε να υπάρξει, σχολιάζουν στο Μαξίμου, παραπέμποντας στις κυνικές ομολογίες του Παναγιώτη Ψυχάρη στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και μίντια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για υψηλές αμοιβές των εργαζομένων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...