Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για τα «γενιτσαράκια» που φτιάχνει το Υπουργείο Παιδείας στη Θράκη

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για τα «γενιτσαράκια» που φτιάχνει το Υπουργείο Παιδείας στη Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πανηγυρίζουν στην Τουρκία που το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας διδάσκει στα ελληνόπουλα μουσουλμανάκια “τουρκικά” από το νηπιαγωγείο.

Η μειονότητα στη Θράκη δεν είναι τουρκική. Είναι Έλληνες μουσουλμάνοι, διότι γνωρίζουμε με ακλόνητες ιστορικές αποδείξεις ότι πρόκειται για πληθυσμό εξισλαμισμένο και “τουρκεμένο” επί οθωμανικής κατοχής.

Επίσης το 1/3 της μουσουλμανικής μειονότητας αποτελείται από Πομάκους, δηλαδή τους αρχαίους Αγριάνες (θρακικό φύλο) και το άλλο 1/3 είναι τσιγγάνοι, Ρομά.

Ότι υπάρχουν κάποιοι “οθωμανικής καταγωγής” που έρμαια της τουρκικής προπαγάνδας νομίζουν ότι είναι “Τούρκοι”, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και “φυλετικά” Τούρκοι.

Αυτά όμως είναι “λεπτομέρειες” για την πολιτική συστηματικού εκτουρκισμού που ακολουθούν οι ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας και μάλιστα σε μειονότητα που η Ελλάδα αρνείται ότι είναι “τουρκική”.

Εμμέσως πλην σαφώς το Υπουργείο Παιδείας “αναγνωρίζει” την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας, σε μια επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα πολιτική που εφαρμόζει, που θα περίμενε κάποιος από τις πατριωτικές δυνάμεις της συγκυβέρνησης να φρενάρουν.

Για την απόφαση του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας να ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας σε 6 νηπιαγωγεία στη Δυτική Θράκη γράφει ο Ισμαήλ Σαχίν στη Mıllıyet (με τον τίτλο «Τουρκική γλώσσα στα παιδιά της Δυτικής Θράκης»).

Ενώ κλιμακώνεται τις τελευταίες ημέρες η πολιτική ένταση μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, μια καλή είδηση ήλθε για την «τουρκική μειονότητα» που ζει στη Δυτική Θράκη σχολιάζει αρχικά το δημοσίευμα.

Οι εκπαιδευτικοί που επελέγησαν είναι Έλληνες που γεννήθηκαν στη Δυτική Θράκη.

Το εν λόγω πρότζεκτ, προϋπολογισμού 401.594 ευρώ, αναμένεται εντός του έτους να εφαρμοσθεί σε όλη την περιοχή, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γεράσιμος Κουζέλης, το εν λόγω πρόγραμμα θα εξασφαλίσει την καλύτερη επικοινωνία στις μειονότητες που μιλούν δυο γλώσσες.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως για “ανθελληνισμό” και εχθρότητα ακόμα και προς την ελληνική κλασική Παιδεία, ανεξάρτητα εάν πάντα μετά τις αντιδράσεις προσπαθούν να “μαζέψουν” από το υπουργείο Παιδείας.

Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζειμπέκ σχολίασε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που το ζητούσε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η μειονότητα και προσέθεσε:

«Είμαστε υποχρεωμένοι να διδαχθούμε την τουρκική γλώσσα για να μην ξεχάσουμε την κουλτούρα μας (sic). Για να μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση εδώ πρέπει να γνωρίζουμε καλά και την ελληνική γλώσσα. Ελπίζω χάρη στο έργο αυτό να μάθουν να χρησιμοποιούν τα παιδιά μας με τον καλύτερο τρόπο και τις δυο γλώσσες».

Τέλος, με τον υπότιτλο «Ισότιμες ευκαιρίες στην εκπαίδευση» γίνεται λόγος στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ότι χάρη στο νέο πρόγραμμα τα παιδιά που πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο, έχοντας τη δυνατότητα να διαβάζουν και να γράφουν καλύτερα και στην ελληνική και στην τουρκική γλώσσα, θα έχουν ισότιμες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

Στο υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε όλοι να ντρέπεστε… Πρώτος και καλύτερος ο Ζουράρις, ο μέγας πατριώτης. Άλλο σχόλιο για αυτή την ξεφτίλα δεν υπάρχει.

Ίσως ο Αλέξης Τσίπρας επιτέλους πρέπει να τοποθετήσει μια πατριωτική πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Παιδείας, διότι οι κύριοι του υπουργείου Παιδείας τον ίδιο τον πρωθυπουργό υπονομεύουν εφαρμόζοντας τις πιο αντεθνικές και εθνοδιαλυτικές ιδεοληψίες τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...