Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Eurogroup της Δευτέρας η απόφαση για τη δόση 5,7 δισ. ευρώ

Στο Eurogroup της Δευτέρας η απόφαση για τη δόση 5,7 δισ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εντός των προσεχών ημερών, χωρίς να αποκλείεται και στο Eurogroup της 19ης Φεβρουαρίου, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να ανάψουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, ύψους 5,7 δισεκ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα όσα δήλωσε την Πέμπτη αξιωματούχος της ευρωζώνης, ο οποίος σημείωσε ότι εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτά τρία θέματα, τα οποία τα χαρακτήρισε «τεχνικής φύσεως».

Ο ίδιος αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς για τα τρία ανοιχτά θέματα τα οποία αφορούν την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Σχετικά με το ΔΕΣΦΑ, ο αξιωματούχος σημείωσε ότι έχουν γίνει βήματα προόδου, για το Ελληνικό, είπε, ότι αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, σημείωσε ότι οι θεσμοί εξετάζουν κατά πόσο λειτουργεί η συνεχής και απρόσκοπτη ροή τους.

Ερωτηθείς αν το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας θα είναι σε θέση να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης απάντησε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει αυτή τη στιγμή, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα προβλήματα που εκκρεμούν είναι τεχνικής φύσεως και δηλώνοντας βέβαιος ότι η ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει η πιθανότητα να δοθεί στην Ελλάδα προληπτική πιστωληπτική γραμμή, μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος του ESM, o αξιωματούχος της ευρωζώνης απάντησε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να το ζητήσει η Ελλάδα, η οποία αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται διατεθειμένη να το κάνει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέφανος Κασσελάκης: Διαθέτει το πατρικό του σπίτι στην Ιωάννα Κολοβού μετά την έξωση

Ευρώ: 25 χρόνια επιτυχίας και γκρίνιας

ΣΥΡΙΖΑ: Παγίδα για τους δανειολήπτες η προκαταβολή 10% στους servicers

ΓΣΕΕ: 140,7% αύξηση στους πλειστηριασμούς σε ένα χρόνο – Προκλητικές συμπεριφορές από τα Funds

Πληθωρισμός: 2.9% στην ευρωζώνη αλλά 3,9% στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...