Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαοπλημμύρα με ελληνικό άρωμα στην Ισπανία από το Podemos (φωτο + βίντεο)

Λαοπλημμύρα με ελληνικό άρωμα στην Ισπανία από το Podemos (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τεράστια απήχηση είχε από το πρωί το κάλεσμα του Podemos στη Μαδρίτη στην Ισπανία για την «Πορεία της Αλλαγής» (La marcha del cambio). Εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανών κατέκλυσαν τους δρόμους που οδηγούσαν στην Puerta del Sol, σε μία μεγαλειώδη πορεία για το δίκαιο αίτημα μίας πιο αξιοπρεπούς ζωής μακριά από πολιτικές λιτότητας.

Στην κεντρική του ομιλία ο επικεφαλής του Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας χρησιμοποιώντας επανειλημμένα λέξεις όπως «δημοκρατία», «αξιοπρέπεια», «λιτότητα», «αλλαγή» και «διαφθορά» ξεσήκωσε το πλήθος που κυμάτιζε σημαίες με ρολόγια (χαρακτηριστικό του κινήματος των Indignados από όπου προέκυψε το Podemos με σύνθημα «τι ώρα είναι;»), σημαίες της Ισπανίας αλλά και της Ελλάδας.

«Δεν θα συνεχίσουμε να είμαστε τα πειραματόζωα της Μέρκελ» σημείωσε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, φροντίζοντας στον πύρινο λόγο του να «αποκαταστήσει» την τάξη σχετικά με τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία το Podemos απομακρύνεται από το ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της κυβερνητικής συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

«Φυσάει άνεμος δημοκρατικής αλλαγής στην Ευρώπη» είπε σε άπταιστα ελληνικά ο επικεφαλής του Podemos και συνέχισε «Η Μέρκελ δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο τη γερμανική Ευρώπη. Ο Σαμαράς έχασε στην Ελλάδα. Έτσι ακριβώς θα χάσει και ο Ραχόι στην Ισπανία» σημείωσε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.

«Η αλλαγή ξεκίνησε από την Αθήνα. Στην Ελλάδα έχουν γίνει μέσα σε έξι ημέρες όσα δεν εκαναν άλλες κυβερνήσεις για χρόνια. Τώρα ήρθε η δική μας ώρα» πρόσθεσε.

Με τη συγκέντρωσή του το Podemos στέλνει το μήνυμα και στην Αθήνα, ενόψει του παλλαϊκού καλέσματος για την επιστροφή στην πλατεία Συντάγματος στις 17 Φεβρουαρίου, όταν η ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες θα διαπραγματεύεται για το ελληνικό χρέος.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

podemos_ispania

podemos_ispania1

podemos_ispania2

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr