Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουσουλμανικός όχλος λίντσαρε και έκαψε ζευγάρι χριστιανών (φωτογραφίες)

Μουσουλμανικός όχλος λίντσαρε και έκαψε ζευγάρι χριστιανών (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αστυνομία στη Λαχόρη του Πακιστάν προέβη την Τετάρτη σε δεκάδες συλλήψεις υπόπτων για το δημόσιο λιντσάρισμα ενός ζευγαριού χριστιανών την Τρίτη.

Το ζευγάρι ξυλοκοπήθηκε από έναν όχλο μουσουλμάνων μέχρι θανάτου και στη συνέχεια τα άψυχα κορμιά τους κάηκαν, επειδή θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την ατίμωση ενός αντίτυπου του Κορανίου.

Αναλυτικά, το ζευγάρι κατηγορήθηκε από έναν Μουλά τοπικού τζαμιού ότι έβαλε φωτιά σε ένα Κοράνι και στη συνέχεια το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών την Τρίτη, στην επαρχία Παντζάμπ. Η αστυνομία είπε ότι τα πτώματα ρίχτηκαν για να καούν σε ένα καμίνι τούβλων.

“Συλλάβαμε συνολικά 44 ανθρώπους, ήταν ένα τοπικό ζήτημα που υποκινήθηκε από τον Μουλά του τζαμιού της περιοχής”, είπε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Τζαουάντ Κουαμάρ (Jawad Qamar) και συνέχισε: “Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται κάποια τζιχαντιστική ομάδα”.

Το αποτρόπαιο έγκλημα συνέβη στην πόλη Κοτ Ραντχά Κισάν (Kot Radha Kishan), 60 χιλιόμετρα από τη Λαχόρη και αποτελεί ένα ακόμα περιστατικό όπου ο μουσουλμανικός όχλος στρέφεται εναντίον μειονοτικών που κατηγορούνται για βλασφημία.

Το ζευγάρι που βρήκε τον φριχτό θάνατο στα χέρια του όχλου ονομάζονταν Σάμα (Shama) και Σεχζάντ (Shehzad) και ήταν παντρεμένοι.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας εξήγησε ότι το ζευγάρι, όπως και άλλοι πολλοί φτωχοί χριστιανοί στην περιοχή, εργάζονταν στο καμίνι τούβλων το οποίο ανήκει σε έναν άνδρα από την περιοχή, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

“Πριν τρεις ημέρες, ένας άλλος εργάτης τους κατηγόρησε ότι έκαψαν σελίδες από το Κοράνι. Την Τρίτη το πρωί, ένας όχλος μαζεύτηκε έξω από το σπίτι τους, τους έσυρε έξω στο δρόμο, τους έδειρε μέχρι θανάτου και στη συνέχεια τους έκαψε στο ίδιο καμίνι που εργάζονταν και υποτίθεται ότι είχαν βάλει φωτιά στο Κοράνι”, είπε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Ωστόσο, τοπικός δημοσιογράφος επισημαίνει ότι η αστυνομία αν και ενήμερη για το τι συνέβαινε άργησε να κινητοποιηθεί για να προστατέψει το ζευγάρι.

“Η αστυνομία δεν το πήρε σοβαρά. Αργότερα έστειλαν πέντε αστυνομικούς στο σημείο. Το ζευγάρι λιντσαρίστηκε και κάηκε παρουσία των αστυνομικών”, λέει ο δημοσιογράφος.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε βλέπετε πάνω αριστερά το ζευγάρι που δολοφονήθηκε από τον ισλαμικό όχλο, πάνω δεξιά υπολείμματα από τα καμμένα τους σώματα και στην κυρίως φωτογραφία το σημείο του λιντσαρίσματος, το καμίνι τούβλων όπου εργάζονταν.

zeugari

Στη φωτογραφία που ακολουθεί δείτε τι απέμεινε από το ζευγάρι που στην κυριολεξία αποτεφρώθηκε από τον οργισμένο όχλο:

nekroi

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr