Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Συρία “καρφώνει” την Τουρκία στον ΟΗΕ: “Το τουρκικό καθεστώς είναι η τρομοκρατία”

Η Συρία “καρφώνει” την Τουρκία στον ΟΗΕ: “Το τουρκικό καθεστώς είναι η τρομοκρατία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Η συνεχιζόμενη υποστήριξη της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ στο τουρκικό καθεστώς συνιστά ξεκάθαρη υποστήριξη στην τρομοκρατία, όχι μόνο στη Συρία αλλά σε όλες τις χώρες του κόσμου”, αναφέρεται σε επιστολή του συριακού υπουργείου Εξωτερικών τη Δευτέρα με αποδέκτες τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στις 24 Αυγούστου η Τουρκία εισέβαλε στο βορειοδυτική Συρία πραγματοποιώντας την επιχείριση “Ασπίδα του Ευφράτη”.

“Η κυβέρνηση της Συρίας καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να αναλάβει τις ευθύνες του στη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας, και να καλέσει την Τουρκία να αποσυρθεί άμεσα από τα συριακά εδάφη, και να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας”, αναφέρει η επιστολή.

Προσθέτει επίσης ότι η μάχη κατά της τρομοκρατίας στο έδαφος της Συρίας πρέπει να διεξαχθεί σε συντονισμό με την κυβέρνηση της Δαμασκού.

“Η κυβέρνηση της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας καταδικάζει, με τους πιο έντονους όρους, τα επαναλαμβανόμενα εγκλήματα, τις παραβιάσεις, την επιθετικότητα και τις σφαγές που πραγματοποιούνται από το καθεστώς της Άγκυρας εις βάρος του συριακού λαού, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας”, υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Σημειώνεται ακόμα ότι μεγάλος αριθμός πολιτών έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής.

“Η Συρία καλεί τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταδικάσουν αυτά τα εγκλήματα δειλών και να εξαντλήσουν όλες τις πιέσεις και να λάβουν όλα τα αποτελεσματικά μέτρα που θα εγγυηθούν ότι το τουρκικό καθεστώς θα επανέλθει στα συγκαλά του και να το πιέσουν να εγκαταλείψει την υποστήριξή του στην τρομοκρατία ή να τη χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για να αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας”.

Η επιστολή δεν παραλείπει να σημειώσει ότι κατά τη διάρκεια της κατάληψης της συνοριακής συριακής πόλης Τζαρμπλούς, οι τουρκικές δυνάμεις “δεν έριξαν ούτε μια σφαίρα στο Ισλαμικό Κράτος”, αντιθέτως οι τζιχαντιστές εντάχθηκαν στις τουρκικές δυνάμεις, πράγμα που από μόνο του “αποτελεί απόδειξη της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού καθεστώτος και του Ισλαμικού Κράτους”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr