Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Κύριε πρωθυπουργέ φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας

Κύριε πρωθυπουργέ φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κύριε πρωθυπουργέ μην σας παραξενεύει ότι πριν καλά καλά ορκιστείτε οι ολιγάρχες έσπευσαν να δηλώσουν την «φιλία» τους.

Ο γνωστός σε όλους μας ΣΕΒ γεμάτος από «κουκουλοφόρους» της τρόικας, προφανώς έχει το σχέδιο του.

Έτρεξε να προλάβει τους πάντες και έστειλε από τους πρώτους επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα να τον συγχαρεί και να του δηλώσει τη βούληση των βιομηχάνων και των μεγαλοεπιχειρηματιών να στηρίξουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πόσο αληθινά είναι τα λόγια των βιομηχάνων προς μια κυβέρνηση που έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει τους εργαζομένους και τους μικρομεσαίους, είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς.

Και βέβαια δεν λένε την αλήθεια. Απλά προσπαθούν να δείχνουν ότι κρατούν χαμηλούς τόνους, αλλά αργά η γρήγορα η σύγκρουση δεν θα αργήσει να έρθει.

Γιατί κανείς στον ΣΕΒ δεν επιθυμεί να επανέλθουν οι κατώτατοι μισθοί στα 751 ευρώ.

Κανείς στο ΣΕΒ δεν επιθυμεί να καταργηθούν οι νόμοι που καταστρατήγησαν τους εργασιακά δικαιώματα.

Κανείς στο ΣΕΒ δεν θέλει να χάσει τα προνόμια που απολαμβάνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις απέναντι στους μικρομεσαίους που παλεύουν για να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους.

Είναι πάρα πολλά αυτά που δεν θα ήθελε ο ΣΕΒ, να δει τον νέο πρωθυπουργό, να αλλάζει προς το δικαιότερο και το κοινωνικότερο.

Άλλωστε δεν είναι μακρινές οι μνήμες για τις καταγγελίες των άλλων κοινωνικών εταίρων, ότι μεγαλοστελέχη του ΣΕΒ έπαιξαν το ρόλο των «κουκουλοφόρων» της τρόικας προκειμένου να περάσουν τα σκληρότερα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.

Δεν είναι μακρινή η εποχή που ο ΣΕΒ που εκπροσωπεί ένα μικρό λόμπι μεγαλοεπιχειρηματιών έστελνε στην απελθούσα κυβέρνηση και στην τρόικα ραβασάκια με συμβουλές για την δήθεν αύξηση της περιβόητης ανταγωνιστικότητας που ήταν γεμάτα προτάσεις για περικοπές μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, για ευέλικτες μορφές «εργασίας», για χαριστικές ρυθμίσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις την ώρα που εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι είχαν μπει στο κρεβάτι του Προκρούστη.

Απαιτούσαν και σε πολλές περιπτώσεις τα κατάφεραν να παρουσιάσουν ως πανάκεια για την οικονομική ανάπτυξη την περιβόητη “εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ” , μια εργαλειοθήκη δικής τους έμπνευσης που χρησιμοποιήθηκε κατά των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών και προς όφελος των λίγων μεγάλων.

Κύριοι της νέας κυβέρνησης προσέξτε την λυκοφιλία που θέλει να σας προσφέρει ο ΣΕΒ.

Ιδιαίτερα προσέξτε την τελευταία παράγραφο της συγχαρητήριας επιστολής του.

«Ο ΣΕΒ έχει πληθώρα επεξεργασμένων και τεκμηριωμένων θέσεων για τη βιομηχανική πολιτική και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της ελληνικής οικονομίας, καθώς και δίκτυο σχέσεων με την ευρωπαϊκή και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα που θέτουμε στη διάθεσή σας».

Αυτές τις « προτάσεις» και το «δίκτυο σχέσεων» πρέπει να προσέξτε , γιατί σίγουρα κρύβουν παγίδες, για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες , για τους εργαζομένους, για την κοινωνία.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr