Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Ο Τσίπρας θεωρεί πλούσιους όσους βγάζουν 2.500 μικτά!

Ο Τσίπρας θεωρεί πλούσιους όσους βγάζουν 2.500 μικτά!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θα είναι τεράστιο λάθος,αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πραγματικά θεωρεί πλούσιους στην Ελλάδα, όσους εργαζόμενους , αυτοαπασχολούμενους ή επιχειρηματίες , βγάζουν τα μήνα 2.500 ευρώ μικτά.

Γιατί κάτι τέτοιο είπε , την Παρασκευή το βράδυ μιλώντας στην Βουλή. Δεν το είπε βέβαια ακριβώς έτσι, αλλά εμμέσως πλην σαφώς το εννόησε.

Για να είμαστε ακριβείς, ο πρωθυπουργός είπε ότι σήμερα στην Ελλάδα είναι λίγοι αυτοί που βγάζουν 30.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, και με την λογική αυτή , τους κατατάσσει στις τάξεις των πλουσίων.

Δυστυχώς, όμως, αυτή η αναφορά από τα πρωθυπουργικά χείλη έγινε την ώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι προτάσεις της κυβέρνησης για την αύξηση των φόρων και κυρίως της έκτακτης εισφοράς για συγκεκριμένα εισοδήματα.

Τεράστιο λάθος, αν αυτό εννοούσε ο πρωθυπουργός ή ακόμη περισσότερο αν προχωρήσει παραπέρα την σκέψη του και την μετουσιώσει σε πράξη, εξαπολύοντας φορολογική επιδρομή σε αυτά τα εισοδήματα.

2.500 ευρώ μηνιαίο εισόδημα σημαίνει κάτω από 2.000 ευρώ «καθαρά» έσοδα για μια οικογένεια, που μπορεί και να μην έχει άλλο εργαζόμενο, λόγω της τεράστιας ανεργίας, και που συνήθως έχει παιδιά και μεγάλες υποχρεώσεις από το παρελθόν αλλά και το ζοφερό παρών.

Ο κ. Τσίπρας, θα πρέπει να μην ακολουθήσει την παρελκυστική τακτική που ακολούθησε η προηγούμενη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και να φροντίσει να κάνει πράξη αυτό και που πρέπει να γίνει και που ο ίδιος υποσχέθηκε.

Να στηρίξει όχι μόνο τα μικρά , αλλά και τα μεσαία εισοδήματα. Και αυτό μπορεί να γίνει αν στοχευθούν τα πραγματικά υψηλά εισοδήματα, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι αυτά των 2.000 ή και 3.000 ευρώ το μήνα.

Λύση δεν είναι η υπερφορολόγηση και η επιβολή έκτακτων εισφορών στα ίδια πάντα φορολογικά υποζύγια, αλλά η πάταξη της φοροδιαφυγής των υψηλών εισοδημάτων.

Μπορεί να το κάνει αυτό η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός; ‘Η θα ακολουθήσει την πεπατημένη και θα «πεθάνει» στους φόρους τη μεσαία τάξη;

Αυτό έκαναν Σαμαράς και Βενιζέλος και μαζί με τον αφανισμό της μεσαίας τάξης, αφανίστηκαν και τα κόμματα τους.

Και δεν πρέπει να αγνοεί ηθελημένα ο κ. Τσίπρας, ότι το 36% του ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλεται στο ότι οι Έλληνες ξαφνικά έγιναν για «πρώτη φορά αριστεροί».

Το ποσοστό αυτό του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει τους αγανακτισμένους κεντροδεξιούς και σοσιαλδημοκράτες , που ανήκουν στην λεγόμενη μεσαία τάξη, που αντιμετωπίστηκε άκρως εχθρικά και εκδιώχθηκε από την Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ .

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr