Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε την Εφοριακό που περιέλουσε οργισμένος καταστηματάρχης με μείγμα κρέπας (φωτο)

Δείτε την Εφοριακό που περιέλουσε οργισμένος καταστηματάρχης με μείγμα κρέπας (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφορία, Λευκάδα,

Αίσθηση έχει προκαλέσει η επίθεση που δέχτηκε την περασμένη Παρασκευή γυναίκα εφοριακός με μείγμα κρέπας στη Λευκάδα, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε τοπική επιχείρηση.

Ο ιδιοκτήτης της κρεπερί, όπως έγινε γνωστό, περιέλουσε την γυναίκα με την ζύμη, στην πιο πρόσφατη από τη σειρά επιθέσεων που έχουν δεχθεί εφοριακοί τους τελευταίους μήνες.

Αιτία της οργής του ήταν το γεγονός ότι το κλιμάκιο ελέγχου -που αποτελούνταν από Ηλείους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών από τη Δ.Ο.Υ. Πύργου- διαπίστωσε ότι ο δεν είχαν κοπεί 7 αποδείξεις σε ισάριθμα τραπέζια για τα προϊόντα που είχαν διατεθεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, την ώρα που η υπάλληλος της ΔΟΥ Πύργου, έκατσε σε ένα απο τα τραπέζια του καταστήματος, δέχθηκε πισώπλατα, την επίθεση απο τον καταστηματάρχη με κουβάδες γεμάτους με υγρό μείγμα κρέπας, λούζοντας την στην κυριολεξία.

Όλα αυτά μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θαμώνων του καταστήματος.

Ο καταστηματάρχης μετά το περιστατικό τράπηκε σε φυγή, ενώ οι ελεγκτές της Δ.Ο.Υ. Πύργου, μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να καταγγείλουν το περιστατικό.

Ο δράστης συνελήφθη και το κατάστημα έκλεισε, αν και την επόμενη ημέρα κατάφερε να το ανοίξει και πάλι ο ιδιοκτήτης του με παρέμβαση στην Εισαγγελία.

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες τράβηξε φωτογραφία, λίγα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση.

«Με δυο κουβάδες κρέμας κρέπας, έλουσε παρουσία πελατών και υπαλλήλων στο κεντρικότερο σημείο της Λευκάδας και με λεκτικούς προπηλακισμούς και βάναυσο τρόπο που αντιβαίνει κάθε αρχή αξιοπρέπειας, διέσυρε τις προσωπικότητες των υπαλλήλων και προσπάθησε με τον τρόπο αυτό να ματαιώσει τις ελεγκτικές ενέργειες και να αποφύγει τον καταλογισμό 7 παραβάσεων.

»Η αντίσταση στα φαινόμενα αυτά θα είναι καθολική από τους εφοριακούς.

»Η καταβολή του ΦΠΑ που εισπράττουν οι επιχειρηματίες από τους πολίτες είναι υποχρέωση προς την Πολιτεία.

»Εμείς με ζήλο θα συνεχίσουμε καθημερινά με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη να δίνουμε τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής για το συμφέρον της πατρίδας.

»Καταδικάζουμε απερίφραστα την φράση που είναι και ποινικά κολάσιμη του αδελφού του επιχειρηματία ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «εγώ θα τους σούβλαγα. Εγώ σουβλατζής είμαι, δεν φτιάχνω κρέπες και δουλεύω με χασπομαχαιρα και σούβλες».

»Ζητούμε αυστηρότερο θεσμικό πλαίσιο γιατί αυτός ο αγώνας αφορά όλη την κοινωνία» τόνισε σε δήλωσή του στην εφημερίδα Πρωινή της Ηλείας, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αχαίας – Ηλείας – Κεφαλονιάς και πρόεδρος της Γ.Σ της ΠΟΕ – Δ.Ο.Υ Θεοφάνης Μπαρμπαρίτσας.

«Η ΑΑΔΕ δεν θα ανεχτεί κανένα τέτοιο εμπόδιο στο έργο της», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής και τόνισε πως στην πράξη όσοι προσπαθούν να αποκρύψουν φορολογικές παρανομίες, εμποδίζοντας τους ελέγχους, θα υφίστανται αυξημένες συνέπειες.

«Κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, νομίζουν ότι με ύβρεις, χειροδικίες, απειλές, κουτοπονηριές και γενικά συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν σε πολίτες πολιτισμένης χώρας θα αποφύγουν τον έλεγχο και τις υποχρεώσεις τους.

»Αυταπατώνται και στην πράξη υφίστανται πολλαπλάσιες συνέπειες», πρόσθεσε ο κ. Πιτσιλής και υπογράμμισε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κατοίκους πολιτισμένης χώρας. Θυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ έχει προαναγγείλει την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για την προστασία των ελεγκτών της Αρχής.

«Εγώ θα τους σούβλαγα»

«Εγώ θα τους έκανα ακόμη χειρότερα, θα τους σούβλαγα», δήλωσε ο αδελφός του επιχειρηματία, που διατηρεί ψησταριά, υποστηρίζοντας ότι οι εφοριακοί δεν έπρεπε να βεβαιώσουν παράβαση.

«Ήταν εριστικοί, ΄θελαν σώνει και καλά να τον γράψουν με όλα τα τραπέζια «χτυπημένα», επειδή δεν υπήρχαν στα τραπέζια αποδείξεις. Έχει παραγίνει το χάλι τους. Ήρθε στο «αμήν» και εγώ να σου πω αλήθεια, σουβλατζής είμαι, αν ήμουνα κι εγώ, θα τους «σούβλαγα», δεν θα τους έριχνα κρέπες επάνω» ανέφερε σε δήλωσή του ο αδερφός του δράστη.

Πηγή φωτογραφίας: Lefkas News

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χρέη στο Δημόσιο: Μέχρι τη Δευτέρα η τελευταία ευκαιρία επανένταξης στις 120 δόσεις

Μετεκλογικό σοκ: Αυξάνεται η φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών

Κάθισμα Λευκάδας: 50χρονος Ρουμάνος πνίγηκε για μια shelfie

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση υποβολής μέχρι τις 31 Ιουλίου

Φοροδιαφυγή πάνω από 600.000 ευρώ από γνωστό bar εστιατόριο της Γλυφάδας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr