Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι προκαλεί στην εμφάνισή σας η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και νικοτίνης

Τι προκαλεί στην εμφάνισή σας η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και νικοτίνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλκοόλ, Κάπνισμα,

Οι άνθρωποι που πίνουν πολύ αλκοόλ και καπνίζουν, επίσης, εμφανίζουν στην όψη τους πρόωρα σημάδια γήρανσης, δείχνοντας μεγαλύτερης ηλικίας από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια νέα δανική επιστημονική έρευνα. Η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ και το αραιό κάπνισμα δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Τζέιν Τόλστρουπ του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας στην Κοπεγχάγη, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό επιδημιολογίας “Journal of Epidemiology & Community Health”, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 11.500 ανθρώπους 21 έως 93 ετών, των οποίων η υγεία και η εξωτερική εμφάνιση για σημάδια γήρανσης παρακολουθήθηκαν επί 11,5 χρόνια κατά μέσο όρο.

Η μέση κατανάλωση αλκοόλ των συμμετεχόντων ήταν περίπου δυόμισι ποτά την εβδομάδα για τις γυναίκες και 11 για τους άνδρες. Το 57% των γυναικών και το 67% των ανδρών ήσαν καπνιστές.

Ως σημάδια πρόωρων γηρατειών θεωρήθηκαν οι ρυτίδες στους λοβούς των αυτιών, οι σκούροι κύκλοι γύρω από τα μάτια (το πιο κοινό σημάδι και στα δύο φύλα), οι κιτρινωπές πλάκες στα βλέφαρα (ξανθελάσματα), η απώλεια των μαλλιών (κυρίως στους άνδρες) κ.α.

Διαπιστώθηκε ότι όσο περισσότερο πίνει και καπνίζει κανείς, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να δείχνει πιο μεγάλος από την ηλικία του, δηλαδή να υπάρχει απόκλιση ανάμεσα στη βιολογική και στη χρονολογική ηλικία του. Για παράδειγμα, μια γυναίκα που καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρων τη μέρα επί 15 έως 30 χρόνια, έχει κατά μέσο όρο 41% μεγαλύτερη πιθανότητα να δείχνει μεγαλύτερη από τα χρόνια της, ενώ για τους άνδρες η πιθανότητα αυξάνει κατά 12% αντίστοιχα.

Μια γυναίκα που πίνει 28 ποτά την εβδομάδα (τέσσερα τη μέρα κατά μέσο όρο), έχει 33% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσει μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια της, ενώ ο κίνδυνος είναι κατά 35% μεγαλύτερος για έναν άνδρα που πίνει πάνω από 35 μερίδες αλκοόλ την εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στη Σαουδική Αραβία άνοιξε κάβα ποτών – «Όλοι γνωρίζουν ποιες πρεσβείες πωλούν ποτό… μερικές από αυτές βγάζουν πολύ χρήμα»

Ποιες μέθοδοι βοηθούν να κόψει κανείς το τσιγάρο – Τι ισχύει για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Η CIA… αποκαλύπτει πόσο αλκοόλ πίνουν οι κάτοικοι των χωρών – Η θέση της Ελλάδας

Βόλος: Μεθυσμένος απειλούσε αστυνομικούς ότι «θα τους φτύσει και θα κολλήσουν AIDS»

Πάτρα: Στο Νοσοκομείο μαθητές από ποτά «μπόμπες» – Στον Εισαγγελέα ο φάκελος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr