Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε LIVE: Εμπόλεμη ζώνη το Παρίσι – Τζιχαντιστές σκορπάνε τον τρόμο!

Δείτε LIVE: Εμπόλεμη ζώνη το Παρίσι – Τζιχαντιστές σκορπάνε τον τρόμο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το θρίλερ στο Παρίσι με τους τζιχαντιστές της αιματηρής επίθεσης στην εφημερίδα Charlie Hebdo, οι οποίοι παραμένουν ταμπουρωμένοι σε εκτυπωτική επιχείρηση κρατώντας άγνωστο αριθμό ομήρων.

Οι τζιχαντιστές παραμένουν κλεισμένοι στην CTD στο Près Boucher στην περιοχή Νταμαρτέν. Οι επίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία γυναίκα όμηρο, ωστόσο εκφράζονται φόβοι και για εργαζόμενους της εταιρίας.

Στο σημείο της ομηρείας, που βρίσκεται 40 χλμ βορειοδυτικά του Παρισιού έχουν σπεύσει όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας, των ειδικών δυνάμεων και του στρατού που βρίσκονταν στις έρευνες για τον εντοπισμό των μακελάρηδων, με τον αριθμό τους να ξεπερνά τις 80.000!

Επίσης οι γαλλικές αρχές λόγω του φόβου για το βαρύ οπλισμό που φέρονται να φέρουν οι δύο αδερφοί ισλαμοφασίστες έχουν επιστρατεύσει μέχρι και τανκς. Παράλληλα στο σημείο βρίσκονται και πέντε ελικόπτερα, ενώ ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονται περιμετρικά του κτιρίου.

parisi_tanks

parisi_omiroi

Η επιχείρηση στην οποία εξελίσσεται η ομηρεία με τους δύο τζιχαντιστές είναι πολύ κοντά σε δύο σχολικά συγκροτήματα, με τους καθηγητές να έχουν κλειδώσει τους μαθητές στις τάξεις τους. Την ίδια ώρα η πόλη Νταμαρτέν θυμίζει πόλη φάντασμα, καθώς οι αρχές πόρτα πόρτα έχουν ειδοποιήσει τους πάντες να παραμείνουν στα σπίτια τους και μεγάλο μέρος από τους 80.000 ενόπλους έχουν διασκορπιστεί σε ολόκληρη την πόλη για να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο.

Οι τζιχαντιστές σε επικοινωνία με διαπραγματευτές της γαλλικής αστυνομίας είπαν ότι δεν παραδίδονται και θα πεθάνουν σαν μάρτυρες του Ισλάμ, προκαλώντας φρίκη στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Δείτε βίντεο σοκ από την καταδίωξη

Παράλληλα, λόγω των επικίνδυνων τζιχαντιστών, το μεσημέρι της Παρασκευής έκλεισαν και δύο από τους τέσσερις αεροδιάδρομους στο Σαρλ ντε Γκωλ, το οποίο βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σημείο στο οποίο είναι εκτυλίσσεται η ομηρία, ενώ υπάρχουν και καθυστερήσεις πτήσεων.

Την ίδια ώρα και ενώ τεράστιες δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού βρίσκονται στη Νταμαρτέν για την ομηρεία με τους δύο τζιχαντιστές του Charlie Hebdo, μία νέα ομηρεία, αυτή τη φορά στο Βενσέν στο Παρίσι ξεκίνησε στις 14:00 σε εβραϊκό παντοπωλείο.

Ο δράστης, τζιχαντιστής, πιθανολογείται ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που άνοιξε πυρ χθες στη Μονρούζ με καλάσνικοφ, σκοτώνοντας μία αστυνομικό και τραυματίζοντας σοβαρά μία δημοτική υπάλληλο. Ο βορειοαφικανός τζιχαντιστής έχει και μια γυναίκα τζιχαντίστρια συνεργό.

jihadistes-2

Μέχρι στιγμής τα γαλλικά Μέσα κάνουν λόγο για δύο επιβεβαιωμένους νεκρούς, ενώ ο αριθμός των ομήρων δεν έχει αποσαφηνιστεί, με δεδομένο ωστόσο ότι υπάρχουν μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά.

Στο σημείο έχουν σπεύσει τμήματα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, ενώ οι γύρω δρόμοι έχουν ερημώσει.

Δείτε live τις εξελίξεις

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr