Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Έδειξε τις ΗΠΑ για συνωμοσία με τους Κούρδους

Ερντογάν: Έδειξε τις ΗΠΑ για συνωμοσία με τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέο κεφάλαιο σύγκρουσης με τις ΗΠΑ άνοιξε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφού όπως είπε υπάρχει ένας “μεγάλος εγκέφαλος” που συνωμοτεί και παρακινεί τους Κούρδους.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο επιστρέφοντας στην Τουρκία, ο Ερντογάν ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των Κούρδων στην Κομπάνι ήταν απρόθυμοι να δεχθούν βοήθεια τόσο από τον FSA (την οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης που πολεμά όλο αυτό το διάστημα με την αλ Νούσρα και το Ισλαμικό Κράτος) όσο και από και τους Κούρδους του Ιράκ.

Τόνισε μάλιστα ότι η άφιξη των μαχητών του FSA στην Κομπάνι “θα ματαίωνε την δολοπλοκία των Κούρδων. Και ενώ συμφώνησαν οι Κούρδοι στην αρχή, στην συνέχεια αρνήθηκαν”.

“Πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά αυτό το σημείο: Πιθανόν να υπάρχει ένας άλλος μεγάλος εγκέφαλος πίσω από την δολοπλοκία των Κούρδων και την παγίδα που έχει στηθεί εκεί. Δεν νομίζω ότι οι Κούρδοι της Συρίας έχουν την δυνατότητα και την νοορτοπία να κάνουν τέτοιου είδους σχεδιασμούς και δολοπλοκίες”. τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν φωτογραφίζοντας τις ΗΠΑ.

Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για ποια δολοπλοκία αναφέρεται και από ποιον είναι αυτή η δολοπλοκία ο Ερντογάν αρκέστηκε να πει: «Θα το μάθετε. Πιθανώς, υπάρχει μεγαλύτερος εγκέφαλος εδώ”.

“Δεν θέλω να μπω σε μια συζήτηση για το αν Kobani είναι κουρδικό ή Αραβικό. Αλλά αν κοιτάξουμε τα γεγονότα της υπόθεσης, το όνομά της πόλης – είναι αρκετά αποκαλυπτικό – λέγεται Ayn al-Arab (χρησιμοποίησε δηλαδή το αραβικό όνομα της πόλης). Αργότερα έγινε Κομπάνι“συμπλήρωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

“Τώρα, οι εξελίξεις στην Κομπάνι ανησυχούν τις ΗΠΑ. Αυτό είναι ένα διαφορετικό θέμα” είπε ο Ερντογάν για να υπογραμμίσει με νόημα: “Όταν τους ρωτήσαμε γιατί η Κομπάνι είναι στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ, δεν μας απάντησαν τίποτα. Ξέρετε τι μας είπαν αντ’ αυτού; Ότι το Ισλαμικό Κράτος αν νικήσει την Κομπάνι θα βγει δημοσίως και θα πει ότι νίκησε την συμμαχία της Δύσης. Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη προσέγγιση. Γιατί δεν σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και για την Ράκα αν πέσει; Το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται 30 χιλιόμετρα μακριά από την Ερμπίλ που είναι κουρδική πόλη. Αν πέσει στο Ισλαμικό Κράτος τι θα συμβεί; Γιατί δεν αναρωτιούνται οι ΗΠΑ;”

Όταν ρωτήθηκε γιατί πιστεύει ότι η μοίρα της Κομπάνι έχει γίνει τόσο σημαντικό ζήτημα ο Πρόεδρος της Τουρκίας είπε: “Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για αυτό. Αλλά το παιχνίδι που παίζεται έξω στα σύνορά μας δεν είναι τόσο απλό”.

Ταυτόχρονα ο Ερντογάν αποκάλυψε και άλλες λεπτομέρειες από την συνομιλία που είχε με τον αμερικανό Πρόεδρο λέγοντας χαρακτηριστικά:”Όταν είπα στον Ομπάμα να επισπεύσω τις διαδικασίες να έρθουν οι Πεσμεργκά όσο πιο γρήγορα γινόταν στην Κομπάνι, ο Ομπάμα μου είπε ότι βιάζεται να ρίξει όπλα τους Κούρδους μαχητές της Κομπάνι γιατί θα έμεναν χωρίς πυρομαχικά και ότι εξάλλου οι οι Κούρδοι της Κομπάνι φοβούνται τους Πεσμεργκά ότι θα καταλάμβαναν την πόλη”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr