Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα Ελεγκτικού Συνεδρίου: Στο “ταμείο” ο Θέμος για τα 5 εκατ. ευρώ

Βόμβα Ελεγκτικού Συνεδρίου: Στο “ταμείο” ο Θέμος για τα 5 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τέλος στην πολύκροτη υπόθεση του “κομιστή” έδωσε μετά από εννέα χρόνια το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του TRIBUNE, από την Πέμπτη με αμετάκλητη απόφασή του καλεί τον εκδότη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Θέμο Αναστασιάδη να περάσει από το… Ταμείο.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο σε έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειάς του προχώρησε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο Θέμος Αναστασιάδης καλείται να πληρώσει το ποσό των σχεδόν 5.000.000 ευρώ.

Το ποσό αναμένεται να εισπραχθεί με τη διαδικασία είσπραξης δημοσίων εσόδων.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν πως οι όποιες αντιρρήσεις εκφράστηκαν αφορούσαν σε επιμέρους ζητήματα της υπόθεσης και όχι στην ουσία της.

Υπήρξε μία μικρή μειοψηφία που έλεγε ότι για το 1,5 εκατ. ευρώ υπήρχε δικαιολόγηση των καταθέσεων και άλλη μία που έλεγε να του αναγνωριστεί (να αφαιρεθεί) το ποσό της φορολογίας που πλήρωσε. Ωστόσο η Ολομέλεια δεν υιοθέτησε τις εν λόγω προτάσεις.

Η απόφαση ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλει πριν από έναν χρόνο ο Θέμος Αναστασιάδης κατάφερε να μπλοκάρει τον καταλογισμό του ποσού που φέρεται ως παράνομο περιουσιακό όφελος και συνεπώς την επιστροφή του στα δημόσια ταμεία.

Με την αίτησή του ο κ. Αναστασιάδης ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με την οποία ο εκδότης παρουσίασε αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος, ύψους 4.973.500 ευρώ.

Το παραπάνω ποσό προέκυψε κατόπιν έρευνας στις καταθέσεις που έγιναν από τον εκδότη και τη σύζυγό του στην τράπεζα BNP Paribas στις 20 Ιουλίου 2007 ύψους 2.486.000 ευρώ, αλλά και στον προσωπικό του λογαριασμό που ανοίχτηκε αυθημερόν στην ίδια τράπεζα στις 23 Ιουλίου 2007, στον οποίο κατατέθηκαν 2.487.500 ευρώ.

Όπως αποδείχθηκε από τον έλεγχο και αναφέρεται στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2013, τα εν λόγω ποσά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από νόμιμες πηγές εσόδων και ως εκ τούτου καταλογίστηκαν σε βάρος του κ. Αναστασιάδη.

Με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο Θέμος Αναστασιάδης έχει εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα εντός Ελλάδος, ενώ άγνωστο παραμένει το κατά πόσο θα επιλέξει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ωστόσο, δικαστικές πηγές υπογραμμίζουν στο TRIBUNE πως ακόμα και σε περίπτωση προσφυγής, δεν αλλάζει κάτι με τον καταλογισμό των 4.973.500.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Δημοσκόπηση ΜARC: Ανακτά τη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ – Τρεις μονάδες έχασε το ΠΑΣΟΚ σε 50 ημέρες

ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή 3 εκατ. ευρώ σε κέντρο διασκέδασης

Ιταλία: Κατάσχεση για φοροδιαφυγή ύψους 779,5 εκ. ευρώ εις βάρος της Airbnb

Ειρωνική απάντηση Κασσελάκη στον Μητσοτάκη για τη φοροδιαφυγή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr