Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι δεν επιτρέπουν σε χιλιάδες Σύρους αμάχους να περάσουν τα σύνορα

Οι Τούρκοι δεν επιτρέπουν σε χιλιάδες Σύρους αμάχους να περάσουν τα σύνορα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν μάνικες νερού και έριξαν προειδοποιητικά πυρά για να απωθήσουν Σύρους πρόσφυγες που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα, καθώς χιλιάδες Σύροι έχουν συγκεντρωθεί στη συριακή πλευρά της μεθορίου στο συνοριακό πέρασμα του Ακτσάκαλε, σύμφωνα με μαρτυρία φωτογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δείτε και τη φωτογραφία ντοκουμέντο:

tourkia_synora

Οι Σύροι πρόσφυγες συνωστίζονται πίσω από τα σύρματα που έχουν υψωθεί στην τουρκο-συριακή μεθόριο στο πέρασμα του Ατσάκαλε στη νοτιο-ανατολική Τουρκία.

Οι πρόσφυγες φεύγουν για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις ανάμεσα στις κουρδικές δυνάμεις και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για τον έλεγχο της συριακής πόλης Τελ Αμπιάντ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς είχε δηλώσει ότι, αντιμέτωπη με νέο κύμα προσφύγων, η Τουρκία θα έκλεινε προσωρινά και κατά τόπους τα σύνορα με τη Συρία.

“Η Τουρκία δεν θα δεχθεί άλλες εισόδους στον έδαφός της από τη Συρία, εκτός από περίπτωση ανθρωπιστικής τραγωδίας”, δήλωσε ο Κουρτουλμούς.

Την Πέμπτη, επίσημη τουρκική πηγή δήλωσε ότι 13.500 Σύροι πρόσφυγες πέρασαν σε διάστημα δέκα ημερών στην Τουρκία, 6.600 από τους οποίους από την Τετάρτη.

Η Τουρκία έχει υποδεχθεί περισσότερο από 1,8 εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ωστόσο, ο πόλεμος στη Συρία μαίνεται εξαιτίας της εμπλοκής της Τουρκίας. Το καθεστώς Ερντογάν είναι εκείνο που εξοπλίζει και υποστηρίζει τόσο την Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα όσο και το Ισλαμικό Κράτος. Δίχως την Τουρκία να στηρίζει με κάθε μέσο τους τζιχαντιστές, η εξέγερση των ισλαμιστών ενάντια στην κυβέρνηση Άσαντ θα είχε σβήσει εδώ και πολύ καιρό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr